Moog Werkstatt Analog Synthesizer Semineri

11 Ocak 2018, Saat: 19:00 – 21:00, BAU iDEA Galata Kampüsü

 

Bahçeşehir Üniversitesi ve Moog Türkiye Distribütörü BL Müzik iş birliği ile gerçekleşecek olan Moog Werkstatt Analog Synthesizer Semineri’ne davetlisiniz.

 

STEM ve STEAM eğitim modellerinde de yaratıcı bir öğrenme portalı olarak kullanılan Moog Werkstatt -01 Analog Synth Kit ile multidisipliner projeler üzerinde çalışmayı öğrenecek ve bu synthesizer ile müzik üretmeyi araştıracağız.

 

Seminer içeriği:

  • Bob Moog ve Moog synthlerin kısa tarihçesi
  • Ses sentezleme çeşitleri
  • Analog ve dijital ses sentezleme farkları
  • ADSR, LFO, OSC ve Filtreler
  • Polifonik, monofonik, glide terimlerinin incelenmesi
  • CV ile kontrol yöntemleri

 

Moog Hakkında:

Modern elektronik müzik yeni bir döneme girerken, Moog Modular isimli analog synthesizer’ın üretimi ile bu geçişe öncülük eden Bob Moog’un takipçileri, elektronik ses dalgalarının nasıl üretildiğini ve manipüle edildiğini belki bir Brian Eno albümünde veya Dr. Dre’nin prodüktörlüğünü üstlendiği herhangi bir albümde dinleyerek deneyimleyebildiler.

Geçen zaman içerisinde, elektronik deneylerle kendi ses dalgalarını üretmek için çeşitli girişimlerde bulunan birçok yaratıcı mühendis, müzisyen ve fizikçi olsa da, zamanın ruhuna uygun öncü bir yaklaşımla Werkstatt -01 Analog Synth Kit’ini lanse ederek, bu DIY (Do It Yourself – Kendin Üret) mantığını yeni bir düzleme oturtan ve modüler synthesizer’ları herkesin kendi üretebileceği ve evinde ya da stüdyosunda kullanabileceği bir ekipman olarak sunan firma Moog oldu.

Böylece müzikten, elektronik aksamlardan ya da sadece bir şey üretmekten hoşlanan herhangi biri, kendi kendine monofonik bir analog synthesizer üretebilecek ve bu aletle ses tasarımı yapabilecek bir noktaya geldi.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Moog Türkiye Distribütörü BL Müzik iş birliği ile 11 Ocak tarihinde iDEA Galata Kampüs’te gerçekleşecek olan Moog Werkstatt Analog Synthesizer Atölyesi’nde, STEM ve STEAM eğitim modellerinde de yaratıcı bir öğrenme portalı olarak kullanılan Moog Werkstatt -01 Analog Synth Kit ile multidisipliner projeler üzerinde çalışmayı öğrenecek ve bu synthesizer ile müzik üretmeyi araştıracağız.

Katılım Koşulları:

  1. Oturumların kontenjanları 50 kişi ile sınırlıdır.
  2. Öncelik başvuru tarihine ve zamanına göre yapılacaktır.
  3. Yoğun kontenjan talebi durumunda, ikinci bir oturum için kontenjan açılacaktır.
  4. Seminer sırasında izinsiz ses ve görüntü kaydı yapılması yasaktır.
  5. BAU IDEA seminerleri ücretsizdir.
  6. BAU IDEA, seminerlerin zamanlaması ile ilgili her türlü değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
GEÇMİŞ ETKİNLİK

TARİH
11 OCAK 2018 / PERŞEMBE

SAAT
19.00

YER
BAU IDEA Galata Kampüsü

25 Aralık 2020 Aralık / -
BAU IDEA Kampüsü
23 Nisan 2020 Nisan / 20.00
BAU IDEA Kampüsü
21 Mayıs 2020 Mayıs / 21.30
BAU IDEA Kampüsü